Yolcu otobüsü köprüden uçtu: En az 45 ölü...

Güney Afrika'nın kuzeyinde yolcu otobüsü köprüden aşağı düştü, kazada 45 kişi hayatını kaybetti

SHABER3.COM

Türkmen Terzi/Limpopo

Güney Afrika’nın Limpopo eyaletinde Paskalya festivaline gidenleri taşıyan otobüsün bariyerlere çarparak 50 metre yüksekliğindeki köprüden aşağı yuvarlanması sonucu 45 yolcu can verdi, aracın içinden sadece 8 yaşındaki çocuk ağır yaralı olarak kurtuldu.

Kaza mahalline giden Limpopo eyaleti Ulaştırma ve Toplum Güvenliği’nden sorumlu bakan Florence Radzilani yaptığı açıklamada, Paskalya hafta sonu kilise töreni için Bostwana’dan hareket ederek Zionist Hristiyan Kilisesi’nin merkezi Moria kasabasına seyahat ettiği bildirilen 45 kişinin R518 otoyolu üzerinde, Marken ve Mokopane arasındaki Mma Matlakala Köprüsü’nde meydana gelen kazada yanarak hayatlarını kaybettikleri bilgisini doğruladı. Güney Afrika Ulaştırma Bakanı Sindisiwe Chikunga dün gece yaptığı açıklamada, kazada can verenlerinin kimliklerini belirlemek için iki ülkenin ortak çalıştığını ifade etti. Güney Afrika Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi ve komşu ülkeye hayatını kaybedenler için yardım edileceği ifade edildi.


Korkunç kazadan sağ çıkan 8 yaşındaki çocuğun ise yakındaki bir hastanede tıbbi müdahale gördüğü ve durumunun ağır olduğu açıklandı. Edinilen bilgiye göre, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs, köprünün yaklaşık 50 metre altındaki kayalık yüzeye düşerek alev aldı. Kurtarma çalışmaları Perşembe akşamı geç saatlere kadar devam ederken, bazı cesetler tanınamayacak kadar yandı, bazıları enkaz altında kaldı, ve onlarca ceset de olay yerine dağıldı.


Moria’daki kliseye Güney Afrika’dan ve çevre ülkelerden binlerce insan Paskalya Haccı için akın ediyor. Ulaştırma Bakanlığı geçen hafta “2024 Yol Güvenliği Farkındalık Kampanyası” başlatmış ve bakan ehliyetlerini rüşvetle alanları ve alkollü araç sürücülerini uyarmıştı.

<< Önceki Haber Yolcu otobüsü köprüden uçtu: En az 45 ölü... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER