16 çocuk gözaltına alındı: Ali Yerlikaya’dan büyük(!) operasyon

Hizmet Hareketi'ne yönelik operasyonlar kapsamında İstanbul'da 12-15 yaşlarındaki 16 çocuk gözaltına alındı.

SHABER3.COM

İstanbul’da Hizmet Hareketi'ne yönelik operasyonlar kapsamında birçok adrese baskın düzenlendi. Operasyonlarda 38 kişi gözaltına alınırken bu kişilerden 16'sının henüz lise çağındaki öğrenciler olduğu ortaya çıktı. 

Beylikdüzü ve çevresindeki evlerde anneleriyle birlikte gözaltına alınan öğrencilerin Emniyet’teki Çocuk Şube’de ve KOM Şube’de tutulduğu belirtildi. Velev'in haberine göre; diğer yandan Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) ile servis ettiği haberde ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, Hizmet Hareketine yönelik soruşturmalar kapsamında üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerine yönelik soruşturma başlattığı duyuruldu.  Yapılan operasyonla ilgili farklı bilgiler de ortaya çıkıyor. Bilgilere göre 18 yaşından küçük kız çocukları da anneleri ile birlikte gözaltına alınanlar arasında. Gözaltına alınanlar arasında ileri derecede hasta ve yaşlılar da var.

Göz altına alınanlardan biri de Kasım 2022 de oğlundan alınan karaciğer nakli ile yaşam mücadelesi veren 53 yaşındaki Aysu Bayram. Dün sabah 3 kızıyla birlikte gözaltına alınan ve ileri derecede farklı hastalıklarla mücadele eden Aysu Bayram’a 2 hafta önce de parkinson tanısı konmuştu.

Geçimini sağlamak için eğitim koçluğu yapan 24 yaşındaki Zeynep Şevval Tekin de göz altına alındı. Sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan öğrencilere koçluk yapan Tekin eğitim desteği verdiği öğrencilerle birlikte gözaltına alındılar.

Göz altına alınan kız çocuklarından birinin dün gece astım krizine girdiği de öğrenildi.

<< Önceki Haber 16 çocuk gözaltına alındı: Ali Yerlikaya’dan büyük(!)... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER